Babyshower med alla de rätta elementen

En amerikansk tradition som verkligen har fått fäste i Sverige är den så kallade babyshowern eller på svenska bebisfesten, som man har för blivande mammor för att fira dennes graviditet. Detta kan göra på många sätt men vanligtvis så överraskar man den gravida kvinnan och har en liten fest där presenter delas ut och man fikar och äter gott.

Emma Isaksson som bor i Helsingborg har varit med om att bli firad med en babyshower. Hon säger i en intervju i HD att hon var på besök hos sina föräldrar och att de på något vis höll kvar henne där. Och rätt som det var så kom det ett gäng som bestod av alla hennes närmaste vänner med både presenter och fika av alla möjliga slag. Det finns många roliga tillbehör som man kan använda på en babyshower, och här var det cupcakes i både rosa och blå färger som skulle representera barnet som kunde vara en flicka eller en pojke. Små fina presenter som kunde vara bra att ha senare fick Emma flera av. Om du själv vill överraska en gravid vän så kan du botanisera i alla My Hearts dekorationer som passar till babyshowern, för att hitta lite inspiration.

Även Helsingborgaren Stéphanie Hammelfelt fick vara med om en babyshower som hennes mamma hade planerat mycket väl, och denna skedde inte i hemmet utan i en lokal. Stéphanie trodde att hon skulle ut och äta våfflor med en kompis, men hamnade på Hertzska villan där den överraskande bebisfesten var planerad. Allt blev lyckat och även Stéphanie fick många presenter och goda bakverk som cupkakes och matmuffins bland annat. På babyshowers brukar man även leka olika lekar som att man skall gissa barnets längd, vikt och om det är en pojke eller flicka.

Denna tradition med babyshowers verkar ha förankrat sig i den yngre generationen föräldrar i Sverige, och det är en bra anledning att fira en kommande tillökning i familjen.