Cocktails för hyn

Vilken produkt ger dig den bästa och finaste hyn? Marie Claire föreslår ett antal olika hudcocktails som ska kunna hjälpa dig ta fram det bästa ur just din hy.

Släta ut rynkor

Om du är orolig för att ha rynkor och inte vill ha fina linjer är nedanstående en bra procedur då den återfuktar huden. Börja med en mild ansiktstvätt, skrubba därefter bort döda hudceller och applicera en återfuktande kräm varannan kväll. Använd en hudkräm som är rik på collagen och glöm inte att använda solvårdsprodukter om det behövs för att inte torka ut hyn.

Det går även att prova injektioner såsom botox om man vill släta ut linjer i hyn och få färre rynkor.

Cocktailen mot acne

Har du acne är det bäst att skölja ansiktet i vattnet på morgonen och rengöra med något medel som innehåller salicylsyra och är något uttorkande.

Eftersom döda hudceller kan blockera porer är det viktigt att skrubba ansiktet. Skrubba ansiktet varannan dag, för mycket skrubbande kan dock leda till ett värre utbrott av acne. Använd en återfuktande kräm, gärna med retinol för att rengöra porerna och döda bakterierna. Blå LED-ljusterapi kan också fungera genom att döda bakterier och minska inflammation.

Cocktailen för den känsliga hyn

Du som har känslig hy bör leta efter rena produkter som innehåller antiinflammatoriska ingredienser som till exempel havregryn, ringblomma och gurka att rengöra hyn med. När du ska skrubba huden ska du undvika att ta en för hård svamp eller använda medel med för mycket tvål i, ofta räcker en vanlig bomullstuss med vatten långt.

Anledning till känslig hy är ofta att man använder medel med för starka ingredienser i, därför är det viktigt att hitta en mild produkt av hög kvalitet. Välj alltid produkter som är luktfria och fria från alkohol och använd alltid produkter som skyddar mot solen.

http://www.topformula.se/

http://www.marieclaire.com/hair-beauty/skincare-cocktails-the-skin-soother