Reddit-användare från hela världen skänker till babyshower

Bailey Bealefield från Texas är 36 veckor gravid, och hade en stor babyshower planerad. Men hennes bästa vän hade fått veta att ingen av de inbjudna tänkte komma. Då tog hon till internet för att be om undsättning.

 Hon gick in på webbplatsen Reddit och skrev ett meddelande:

"Min bästa vän sen 10 år är gravid med en liten flicka, och hennes babyshower är den här helgen. Jag fick precis veta att ingen tänker komma på den förutom jag, och inga presenter från hennes önskelista på Walmart blivit köpta ännu. Hon är så klart upprörd över att ingen har svarat på inbjudan, och eftersom jag är den enda som kommer så hoppades jag att ni Reddit-användare kunde hjälpa till att muntra upp henne. Hennes önskelista innehåller saker från flaskor för 0.97 dollar till en babymonitor för 27 dollar. Jag vet att lite spontan vänlighet verkligen skulle göra hennes dag på söndag."

Några dagar efter att inlägget lades upp så hade vänliga Reddit-användare skickat omkring 15 presenter för att överraska mamman. Många användare hade dessutom bett Baileys vän att göra en önskelista på Amazon. Och när hon skapade en sån började presenterna flöda in från hela världen, bland annat från Australien, Belgien, Kanada och Storbritannien.

När det var dags för mammans babyshower så fick hon öppna några av de få presenter hon fått av vännen och familjen. Då var det dags för en till överraskning. Baileys vän skrev "Vi sa att jag kände till en liten gemenskap på nätet som handlade om spontan vänlighet, och sen tog vi ut henne ur huset." Där hade de lastat alla presenter som kommit in på flaket av en bil och täckt det med en presenning. När de drog av presenningen började mamman hoppa och gråta av glädje.

- Det finns bra människor där ute, sa Bailey! Jag har aldrig mått så bra i mitt liv. Min baby kommer bli omhändertagen.

En vacker historia om hur internet kan vara en positiv kraft för gemenskap, vänlighet och glädje.