Retro-stil inspirerat av 70-talet i nya kollektionen från Paris

I Paris nu i höst visade några av de största modehusen upp sina nya trender som återanvänt sig av tidigare trender inspirerat av 70-talets stil och färger. Saint Laurent, Miu Miu och Louis Vuitton har även låtit sig inspireras av lolitan som kännetecknas av att bära korta kjolar och toppar, och är en känd sensuell ikon. Detta har gjorts på ett smakfullt och modernt sätt, där öppningar i kläder som visar mage och revben, samt vasst avkortade kjolar ger ett tufft och hett intryck. På SvD:s modeblogg kan man få ett smakprov på de spännande nyheterna. Trenden lolitan har fått sitt namn från romanen Lolita av Vladimir Nabokov som influerat många modeskapare. Även e-handeln Majsans.com har hämtat inspiration från Nabokovs roman. 

Man brukar säga att mode många gånger går i cykler, det vill säga att det som var populärt tidigare kommer att få ett uppsving och bli på modet i framtiden igen. Detta gäller allt från formerna på kläderna till färgvalet som designerna använder sig av.

Mode är heller inte något som följs åt synkroniserat över hela världen, där exempelvis någon kollektion av kläder som är populärt och nyskapande i USA dröjer sig kvar några månader innan det når Europa. Men med dagens teknik samt modemagasin och många mode-bloggare går det betydligt fortare nu än förr för nya trender att få spridning över världen.