Supermodellens tips – Fräsch hy med grönt te

Supermodellen och Victorias Secret Ängeln Miranda Kerr avslöjade ett skönhetsknep som hon säger gör underverk för hennes hy – nämligen grönt te. Hon beskrev sin veckoliga process i ett nyhetsbrev som skickades ut i början av sommaren.

Först rengör hon ansiktet en gång med en vanlig cleanser, och sedan en gång med en exfolierande cleanser för att få bort smuts ur porerna. Därefter kokar hon upp en stor skål med vatten och lägger i en grön tepåse. Det här vattnet använder hon sedan som en ångbehandling för ansiktet, helt enkelt genom att täcka huvudet med en handduk som håller fukten inne och hålla ansiktet över det heta tévattnet i några minuter.

- Det är en ritual jag ser fram emot emot för att skämma bort mig själv lite i slutet av en arbetsvecka, säger hon. Jag får inte bara en möjlighet att koppla av, utan jag gör också något som är väldigt välgörande för min hud som har omedelbar effekt och gör så att jag kan gå utan smink hela helgen.

Det är känt att grönt té har positiva och vårdande effekter på huden, detta eftersom det innehåller mycket antioxidanter. Det är också en väldigt naturlig och organisk produkt, och med detta tips från Miranda Kerr kan du också kanske spara massa pengar på dyra cleansers och ansiktsmasker!

Klicka här för att läsa om fler spännade ansiktsbehandlingar.